Investice
4 min čtení
Mějte své peníze pod kontrolou s kurzem Finanční gramotnosti
24.5.2022

Pod pojmem finanční gramotnost si každý z nás určitě představí dovednosti související s efektivní správou peněz. O tomto souboru znalostí, abychom byli upřímní, se v českých školách téměř nemluví, a přitom umět hospodařit s vlastními finančními prostředky je jedním ze základních kamenů spokojeného života. V Patron finance jsme se rozhodli, že se do problematiky finanční gramotnosti více ponoříme a přiblížíme jí těm z vás, kteří chtějí mít své peníze pod kontrolou i v dnešní nejisté době.

Co nabídne kurz Finanční gramotnosti

Kurz Finanční gramotnosti z produkce Patron finance nabídne 6 videí zabývajících se vybranými tématy. Ta se bezprostředně týkají našeho finančního života napříč jednotlivými etapami, jimiž si procházíme. Vybraní mluvčí jsou odborníci ve svém oboru a mají několikaleté zkušenosti. Rozhodně se nemusíte obávat toho, že by chyběly praktické poznatky. Určitě vás potěší, že vše je dostupné ZDARMA!

6 tematických okruhů Finanční gramotnosti

Zdravé finance jsou základ Jak dostat peníze od pojišťovny Nejdůležitější pojištění je to Vaše Bydlet ve vlastním? Uložit peníze výnosně i bezpečně? Pozor na podvody. I v bankách.

Co vás čeká v kurzu Finanční gramotnosti?

Na samotném začátku vám jednoduše a velmi prakticky přiblížíme, v čem tkví základy finanční gramotnosti. Zjistíte, jak mohou peníze pracovat ve váš prospěch a jaké návyky je potřeba si osvojit, abyste dosáhli vytoužených cílů. Zaujalo vás to? Pusťte si kurz Zdravé finance jsou základ.

Často mají klienti nepříjemné zkušenosti s pojišťovnou ve chvíli, kdy se něco stalo a potřebujete získat peníze z plnění. Stává se totiž pravidlem, že vám je vyplacena nižší částka, než je možné získat, v horším případě nedostanete nic. Takové chování často vede k nedůvěře k jakémukoliv typu finančního produktu, zejména pak životního pojištění. Chcete vědět, na co je třeba dát si pozor a jaké kroky mohou navýšit případné plnění z uzavřené smlouvy? Rozhodně si nenechte ujít video řešící, Jak dostat peníze od pojišťovny.

Životní pojištění je jedním z finančních produktů, ke kterému býváme nejkritičtější. Mnoha lidem nedává smysl, a proto jsme se rozhodli mu věnovat dostatečný prostor. Víte, kdy nastává správná doba na to, abyste se nechali tzv. pojistit a proč má životko smysl? Právě na tyto otázky vám odpovíme ve videu Nejdůležitější pojištění je to Vaše.

Plánujete pořízení vlastního bydlení? Hypotéka je závazek na řadu let, a proto je dobré mít veškeré informace, než se do ní vůbec pustíte. Kolik vám banka půjčí, co všechno se dá zařadit do příjmů a na co můžete využít hypoteční úvěr? To i mnohem lákavější informace vám naservírujeme ve videu, které si pokládá otázku, zdali Bydlet ve vlastním?

V dnešní době nemá smysl střádat peníze na spořícím účtu, pokud je chcete efektivně zhodnotit. Víte ale, co pro to dnes musíte udělat a jaká kritéria je potřeba zohlednit? Investování rozhodně není otázka slibů, ale je potřeba mít na paměti, že v něm jsou i rizika. V tomhle videu vám dáme informace, jak Uložit peníze výnosně i bezpečně.

Finanční svět je bohužel komplikovaný a plný informací, jimž nemusíme rozumět nebo nám jsou záměrně zamlčovány. Máte představu o tom, kde zřizovat produkty, co by vás mělo zajímat a jak poznáte opravdového odborníka? Signálů je hned několik. Pojďme si proto říct, jak si dát Pozor na podvody. I v bankách.

Mohlo by Vás také zajímat
Investice
3 min čtení
Kdy se vyplatí vzít si úvěr?
14.4.2024
Zelená energie
3 min čtení
Jaké jsou náklady na provoz tepelného čerpadla
3.4.2024
Orientujte se ve financích
s PAFI od Patrona
  • 800+ finančních poradců k dispozici
  • Propracovaný videokurz finanční gramotnost
  • Vzdělávání ve financích kdykoliv a kdekoliv
  • Vzdělávací obsah, poradna i finanční kalkulačky – vše na jednom místě
  • Poradenství osobně, online i po telefonu